joi, 18 aprilie 2013

Brau elegant Poiana Narciselor - INDISPONIBIL           Demult, tare demult, pe cand padurile romanesti erau impanzite de magie si mistere, zanele isi faceau rochii din razele soarelui si zmeoaicele isi faceau culcus in grote intunecate, intr-un satuc izolat de munte traia o fata simpla si frumoasa pe nume Ileana. Stapan peste acele meleaguri era un voievod in floarea varstei numit Gelu.
             Dar timpuri grele se abatusera peste aceste meleaguri, pamanturile erau pustiite, izvoarele otravite, iar padurile bantuite de o fiara nelegiuita. Aceasta fiara era chiar fiica cea mica a Mumei Padurii transformata intr-o bestie pentru a ii dovedi mamei sale ca este vrednica de stirpea sa de zmeoaice. Zuratis, caci acesta era numele ascuns al tinerei zmeoaice, urmarita fiind de voievod, ajunse in satul frumoasei Ileana si parjoli recoltele satenilor dintr-o suflare, apoi fugi ascunzandu-se in grotele din munti.
         Cunoscand obiceiul zmeoaicelor de a dormi in grote, Gelu intreba in sat cine cunoaste muntii si ii poate fi calauzi. Ileana facu atunci un pas in fata pentru ca voievodul ii era tare drag de cum il vazuse. Acesta accepta si pornira in cautarea zmeoaicei tinere. Cu trecerea zilelor, Gelu se indragosti din ce in ce mai mult de frumoasa Ileana si sfarsi prin a o cere de sotie, urmand a face nunta la intoarcere in sat, dupa invingerea zmeoaicei. Dar ceea ce nu stiau cei doi era ca Zuratis ii urmarea ascunsa in coroana copacilor, printre frunze si tufisuri. Zmeoaica se indragosti de Gelu si planui sa o omoare pe Ileana, iar pe Gelu sa il vrajeasca sa o iubeasca doar pe ea. Astfel, in miezul noptii, cand luna era ascunsa vederii, Zuratis se apropie de Ileana pentru a o omori. Ii infipse un cutit in pantece, si tipetele Ilenei il trezi pe Gelu. Acesta sari, o rani pe zmeoaica si pornira sa se lupte. Ileana, mai mult moarta decat vie, urmarea infricosata batalia si isi dadu seama ca zmeoaica se ferea sa il omoare pe Gelu. Isi dadu atunci seama ca si ei ii era drag voievodul. Fiind o fata cu suflet bun il implora pe Gelu sa o crute pe Zuratis, sa nu se mai lupte. Voievodul mai tare se porni, o dezarma pe zmeoaica si o omori la rasaritul soarelui. Deodata se porni pamantul a se cutremura si aparu Muma Padurii dintr-un nor negru. Drept pedeapsa o omori pe Ileana si il blestema pe Gelu sa nu isi gaseasca linistea niciodata pe acest pamant.
        Pe mormantul celor doua rasari Narcisa, cu bulbul otravit ca sufletul zmeoaicei, si cu o floare alba si frumos mirositoare ca sufletul Ilenei.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

      Braul este realizat din oranza creponata verde deschis pe care au fost aplicate flori si bobocei din organza si saten simbolizand narcise. Are o lungime de 80 cm cu latimea de 8 cm si sistemul de prindere este reglabil atat prin mos si baba cat si printr-o panglica de saten.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu